Poziv za prijavu za stipendiju za završetak srednjeg obrazovanja

Danski Savet za Izbeglice (DRC) otvorio je poziv za podnošenje prijava za stipendije za mladiće i devojke iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana na Kosovu za završetak srednjeg obrazovanja. Stipendije će biti dodeljene mladim ljudima koji predstavljaju gore navedene etničke grupe koji su u potpunosti završili osnovnu školu i/ili prekinuli srednju školu i koji imaju jaku volju da završe srednje obrazovanje i biće posvećeni uslovima za stipendiju.

Stipendija će pokriti troškove studija i nastavnog materijala za kandidate koji ispunjavaju uslove tokom akademske godine, kao i, ako je potrebno, dnevnicu i troškove prevoza.

Svi oni koji su zainteresovani za završetak srednjeg stručnog obrazovanja i ispunjavaju dole navedene kriterijume mogu imati benificije od ovog programa stipendiranja. Mladići i devojke koji su, iz bilo kog razloga, prekinuli srednju školu, podstiču se da se prijave.

Kandidati treba da ispune sledeće kriterijume podobnosti:

-          Biti mlada osoba koja dolazi iz romske, aškalijske ili egipćanske zajednica (izmedju 18-35 godina);

-          Da bude stanovnik opštine ((uključujući ruralna područja) iz regiona Mitrovice ili Prištine;

-          Da poseduje svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi ili svedočanstvo o završenom bilo kom odeljenju srednjeg obrazovanja;

-          Vaši roditelji primaju socijalnu pomoć od službe socijalne zaštite ili su vam roditelji nezaposleni.

Pozivaju se svi aplikanti da dostave sledeća dokumenta:

- Kopija svedočanstva o završenoj osnovnoj školi.

- Kopija svedočanstva o završenim razredima srednje škole (ako je završena).

- Kopija validne lične karte.

- Kopija dokaza da su korisnici socijalne šeme.

Potrebna dokumenta treba poslati na e-mail adresu: xkx-projectassist@drc.ngo sa naznakom „Prijava za program stipendiranja“ u naslovu ili dostavljen direktno nadležnom službeniku DRC-a gde ga možete kontaktirati putem telefona: 028 533 541 do 07.09.2023. u 17:00 časova.